Våra ägare Volati och vi ger 70 familjer ett hem i närområdet – en julklapp som gör skillnad för människor på flykt

I över fyra år har kriget trasat sönder Syrien. Våldet har slagit ut allt. Miljoner människor behöver mat och vatten. De har inte tillgång till skydd, vård och utbildning. Rädslan för att bli dödad, eller att förlora någon de älskar, är ständigt närvarande.

Det brutala våldet har tvingat över 4 miljoner människor - utsatta barn, kvinnor och män – att fly Syrien. Hälften av dem är barn och många är svårt traumatiserade.

Över 7,6 miljoner desperata människor är på flykt från sina hem inne i Syrien.

I Irak kommer 3,2 miljoner människor på flykt från sina hem till följd av våldsdåd och terror från beväpnade grupper som IS, Islamiska staten, att möta sin första eller andra vinter på flykt.

Krigets offer har sett sina hem förstöras av bomber och anhöriga dödas. De har förlorat allt de äger. Städer ligger i ruiner. De är i akut behov av hjälp!

UNHCR jobbar på uppdrag av FN dygnet runt med att ge dem som flyr skydd, tak över huvudet och nödhjälp som mat och vatten. Vi tycker UNHCR gör ett fantastiskt jobb i närområdet. Vi har därför valt skänka årets julgåva till deras arbete med att ge flyktingar en varm plats i vinter.

Volati skänker traditionsenligt 1000 kr per anställd totalt cirka 1,1 miljoner kronor. Det räcker till att 70 familjer får ett tak över huvudet i vinter. Vi väljer att ge hjälpen i närområdet där våra pengar gör störst skillnad.